Dunatáj Természet- és Környezetvédelmi Közalapítvány

Játék

jatek

Magunkról

Bemutatkozás

facebook ajanlas

 

A Dunatáj Természet- és Környezetvédelmi Közalapítvány szervezeti formájából kifolyólag tagsággal nem rendelkezik. Mint közhasznú társaságot 1999-ben a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Harta Nagyközség Önkormányzata és Dunatetétlen Község Önkormányzata alapította. Működése egy alkalmazott és önkéntesek munkája által biztosított.

 

 

A Közalapítvány jogállása:

Közhasznú szervezet A Közalapítvány által végzendő közhasznú tevékenység. A Közalapítvány az egyesülés jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV törvény szerinti közfeladat teljesítésére irányuló közhasznú tevékenységet végez a természetvédelem, állatvédelem, tudományos tevékenység, kutatás, valamint a nevelés és oktatás, képességfejlesztés és ismeretterjesztés körében.

 

A Közalapítvány célja:

- Hazánk természeti, táji és kulturális értékeinek megőrzése és bemutatása;

- A biológiai sokféleség megőrzése és hazánk természeti képe szempontjából fontos és természeti   értékekben gazdag, veszélyeztetett területek megvásárlása és fenntartása;

- Egyes veszélyeztetett madár- és növényfajok gyakorlati védelme;

- A természetkímélő gazdálkodási módok kidolgozásának és előterjesztésének ösztönzése,             megvalósítása;

- A természetkímélő turizmus támogatása;

- A fentieket elősegítő környezeti nevelés, oktatás, ismeretterjesztés.

 

 

A Kuratórium:

Az öt fős kuratórium a Közalapítvány legfőbb szerve, egyben ügyintéző és képviseleti szerve. A Kuratórium tagjai az alapítvány vezető tisztségviselői. A Kuratórium tagjait az Alapítók kérik fel. A felkérés határozatlan időtartamra szól.

 

A Felügyelő Bizottság

A Közalapítvány működésének és gazdálkodásának ellenőrzését elkülönült felügyelő szerv, a Felügyelő Bizottság végzi. A Felügyelő Bizottság tagjainak száma három fő. A tagokat az Alapítók kérik fel öt éves időtartamra. Tevékenységéről évente az alapítói jogok gyakorlójának számol be.

 

Tisztelettel: Oroszi Zoltán ügyvezető és a kuratórium tagjai

alert_bezar

Ajánlja a cikket ismerőseinek!

KÜLDÉS

alert_bezar

Gratulálunk
Sikeresen megoldottad a memória játékot!
Megadhatod a nevedet és felkerülsz az eredménytáblára.

Rendben

Újrakezd

A te időd:

alert_bezar